Pastile de Tehnologie

Este un proiect educational prin care, impreuna cu companiile sponsor ne-am propus sa explicam in termeni simpli concepte si instrumente tehnologice de baza.

Tehnologia a devenit o parte din viata noastra zilnica, iar transformarea digitala si impactul acesteia asupra tuturor au loc cu o viteza mai mare decat capacitatea de adaptare a societatii.

Am pregatit o serie de filmulete educative, ce explica in aproximativ 2 minute tot ceea trebuie sa stiti pentru a fi corect informati despre teme de interes general.

Vizionare placuta!

Cum ne securizam computerul?
Cum ne securizam dispozitivele mobile?
Semnatura digitala, ce este si cum ne imbunatateste viata?
Semnatura Digitala Calificata

Intrebari frecvente

Semnatura calificata poate fi cumparata de la orice furnizor autorizat la nivel european, indiferent din ce tara provine.

In aceasta lista veti identifica toti furnizorii europeni de semnatura de incredere si puteti achizitiona un certificat de semnatura digitala recunoscut in UE de la oricare dintre ei, indiferent de tara in care are inregistrata solutia. Va recomandam urmatoarele companii membre ANIS: Namirial si Digidemat (furnizor Docusign)

Costurile variaza in functie de tipul de certificat calificat (token fizic sau varianta de cloud) si de durata de valabilitate (1, 2 sau 3 ani).

Orice semnatura electronica este valabila, de la simpla la avansata si calificata.

Exista insa anumite prevederi legale, cum ar fi Legea 208/2021, care solicita in clar ca semnaturile pe un contract de munca incheiat in Romania sa fie ori ambele olografe, ori ambele electronice, semnate cu un certificat calificat.

Conform reglementarilor Europene, care se aplica automat si in Romania, orice institutie a statului este obligata sa accepte un document semnat cu un certificat calificat.

Acceptarea documentelor semnate cu semnatura digitala simpla sau avansata este insa la latitudinea fiecarei institutii.