';

Povesti de succes

Camelia Florea

Lector universitar - Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca. Curs "Imagistica digitala pentru aplicatii speciale (IDAS)"
  • Categorie premiu:
    Health Tech - 2019
  • Universitatea Tehnica - Cluj Napoca
  • Cluj Napoca

Ma bucura enorm atentia adresata cadrelor didactice din partea firmelor si dorinta de a sprijini procesul didactic”
Camelia Florea

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Cursul face parte din linia de master SICAS (Sisteme Integrate de Comunicatii cu Aplicatii Speciale) si a avut un impact pozitiv, fiind bine primit de catre studentii din anul universitar incheiat. Ca urmare a interesului aratat disciplinei, toti studentii au promovat, iar 25% din ei au obtinut note de 9 si 10.
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? Avand in vedere linia de master SICAS si interesele studentilor inscrisi la aceasta linie de master, faptul ca am abordat in cadrul cursului IDAS aplicatii practice de analiza a imaginilor/viziune artificiala in domeniul ingineriei si sigurantei publice i-a incantat si s-au aratat foarte interesati. Au fost interesati de modalitatea de rulare si rezolvare a unor probleme specifice, de gradul de complexitate in rezolvarea problemelor, precum si particularitatile care trebuiesc imbunatatite pe fiecare aplicatie in parte. De asemenea, au fost interesati sa descopere si partea teoretica, matematica si logica a algoritmilor din spatele aplicatiilor practice testate, bazata pe metode si clasificatoare clasice, Machine Learning si Deep Learning.
  3. Cum te-a influentat acest premiu? Ma bucura enorm atentia adresata cadrelor didactice din partea firmelor si dorinta de a sprijini procesul didactic. Consider benefice astfel de actiuni pentru incurajarea personalului didactic, atat prin interesul aratat in ridicarea nivelului invatamantului actual, cat si din punct de vedere financiar prin acordarea acestei burse, intr-o perioada cand sustinerea nationala, mai ales pe partea de finantare proiecte si sustinere didactica, este aproape inexistenta. Astfel, faptul ca o astfel de bursa imi este acordata mie ma incanta, din prisma faptului ca munca mea este apreciata, iar bursa in sine o sa ma ajute in dezvoltarea mea continua.
  4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Am inceput un doctorat in 2006, cand nu era o asa mare discrepanta intre mediul academic si cel privat. In mare parte din cariera am fost implicata atat in proiecte de cercetare cat si institutionale, ceea ce mi-a adus satisfactii atat pe partea de dezvoltare in cariera si personala cat si pe partea financiara. De asemenea, colaborarile avute cu cateva firme private m-au ajutat sa cresc in acest domeniu de activitate si a ajuns sa imi placa ce fac – sa ma simpt apreciata si utila, colaborarea ajutand companiile sa isi imbunatateasca aplicatiile. Imi face placere sa indrum studentii in cadrul proiectelor de licenta sau activitatea de cercetare de la master si sa incerc sa ii invat sa isi organizeze eficient munca in finalizarea proiectelor cu succes maxim, la nivel de stadiu actual.
  5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Interesul de care se bucura prelucrarile de imagini si secvente video in multe aplicatii speciale (domeniul militar, spatiu si securitate, medical, supraveghere a mediului) si expertiza mea in domeniu m-au determinat sa propun aceasta tema in cadrul liniei de master SICAS. Tema apare in majoritatea masterelor cu directii similare de la universitatile de prestigiu din strainatate, iar la noi lipsea din planul de invatamant. Astfel, fiind o materie complementara celor din planul de invatamant aferent masterului SICAS si dat fiind ca tema corespunde si cu una din directiile mele de interes de cercetare, am considerat potrivit sa o dezvolt si modernizez si in cadrul cursului…

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

regulament PARTICIPA