';
Povesti de succes
Codruta Istin
Lector universitar - Facultatea de Automatica si Calculatoare Universitatea Politehnica Timisoara. Curs “Bioinformatica”- Categorie premiu:
Machine Learning - 2019 - Universitatea Politehnica Timisoara
- Timisoara
parteneriatele universitate – mediu privat sunt extrem de importante pentru a gasi interese comune in cercetare
Codruta Istin
- Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Bioinformatica este un curs nou, predat pentru prima data in acest an universitar. Pana acum, impactul este cuantificat prin interesul marit al studentilor pentru aceasta materie si pentru temele propuse la partea practica.
- Cum a fost primit cursul de catre studenti? Studentii sunt captivati si prezinta un interes sporit pentru ceea ce este nou si predat intr-o maniera care sa ii implice. Participarea la curs si orele practice, precum si realizarea proiectelor de actualitate chiar si in domeniul cercetarii, le ofera oportunitatea de a interactiona intre ei pe teme care necesita cunostinte interdisciplinare de machine learning, biologie, algoritmica, matematica, programare si de a aplica practic aceste cunostinte. De asemenea, utilizarea tehnologiilor si platformelor de actualitate, precum Kaggle, le ofera sansa de a participa si la competitii pe teme legate de domeniul de studii in bioinformatica.
- Cum te-a influentat acest premiu? In primul rand, acest premiu m-a emotionat. Am primit vestea de ziua onomastica si a fost un cadou aparte. Pe termen lung, simt ca m-a impulsionat si m-a responsabilizat. Ma bucur foarte tare sa intalnesc si reprezentanti ai agentilor economici care au dorit sa se implice in acest consortiu, deoarece parteneriatele universitate – mediu privat sunt extrem de importante pentru a gasi interese comune in cercetare si, eventual, pentru fructificarea colaborarii in proiecte mai ample cum ar fi aplicarea impreuna pentru atragerea de fonduri nationale sau chiar internationale.
- Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Am inceput o cariera intr-o companie privata in timpul periodei de studentie. Am realizat ca ma pasiona mai mult partea de noutate, astfel ca am plecat la un master in strainatate, in Olanda. Acolo as fi avut oportunitatea sa continui cu doctorat, dar din motive de distanta fata de Romania si de clima m-am intors, dar dorinta de doctorat a ramas, apoi drumul universitar a decurs intr-un firesc in care eu m-am regasit.
- Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Tema m-a pasionat de ceva vreme, dinainte de a aparea posibiliteatea expunerii ei intr-un curs. Din pasiune am participat la un curs tinut de EMBL (European Molecular Biology Laboratory) primind certificare de absolvire. Apoi, a aparut oportunitatea de a propune cursuri in cadrul unui master nou si evident ca am propus acest curs. Chiar m-a bucurat aceasta oportunitate care mi-a adus si acest premiu.