';

Povesti de succes

Constantin-Eduard STANILOIU

Asistent universitar: Facultatea de Automatica si Calculatoare - Universitatea Politehnica din Bucuresti Curs "Programarea Calculatoarelor si Limbaje de Programare 4"
  • Categorie premiu:
    Cybersecurity - 2022
  • Universitatea Politehnica - Bucuresti
  • Bucuresti

un bun inginer trebuie să aibă o bună înțelegere a sursei problemelor de securitate pentru a putea dezvolta soluții cât mai robuste”

Constantin-Eduard STANILOIU

  • Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat?

Studenții vor înțelege că un limbaj este o unealtă, un mijloc către un scop, cu ajutorul căreia rezolvăm o problemă; cu cât înțelegem mai bine conceptele, cu atât mai bine putem compara limbajele de programare între ele a.î. să alegem limbajul potrivit pentru sarcina pe care o avem de îndeplinit. Vrem să oferim studenților o perspectivă asupra securității aplicațiilor, ce operații reduc gradul de siguranță al unei aplicații și pot genera vulnerabilități și cum putem mitiga aceste riscuri, cum se dezvoltă un sistem care conține componente dezvoltate în diferite limbaje de programare, cum realizăm interacțiunea dintre acestea și cum afectează acestea performața și securitatea sistemului. 

  • Cum a fost primit cursul de catre studenti?

Cursul este foarte bine primit de către studenți. Studenții sunt foarte interesați, discutăm mult, pun multe întrebări. Vin în număr mare la curs (90-100 de studenți), deși acum este o perioadă încărcată pentru ei, având mai multe teme în paralel. 

  • Cum te-a influentat aceasta recunoastere?

Cred că acest premiu va fi perceput, de către studenți, ca o validare a analizei critice a securității indiferente de platformă. Este important că această validare vine din partea industriei. 

  • Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata?

Impactul pe care îl poți construi an de an cu noi generații de viitori ingineri. Îmi place să lucrez cu studenții și să-i văd cum se implică total în rezolvarea unei probleme pe care ei o văd ca fiind interesantă. Mă simt motivat să explorez noi metode prin care să fac relevante atât temele fundamentale ale securității, cât și noi provocări ale prezentului. 

  • Ce te-a determinat sa alegi aceasta tema a cursului?

Eu sunt pasionat de domeniul cybersecurity. Am văzut cu toții știri, din ce în ce mai dese, despre companii care au avut breșe de securitate în urma cărora le-au fost furate sau criptate date. Viața modernă este tot mai strâns legată de mediul digital, astfel că securitatea aplicațiilor dezvoltate este foarte importantă. Cred că un bun inginer trebuie să aibă o bună înțelegere a sursei problemelor de securitate pentru a putea dezvolta soluții cât mai robuste. 

 

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

Regulament PARTICIPA