';
Povesti de succes
Corneliu Florea
Conf. in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. Curs "Machine Learning pentru Aplicatii Vizuale (Computer Vision)"- Categorie premiu:
AI/Machine Learning - 2018 - Universitatea Politehnica Bucuresti
- Bucuresti
Premiul a venit intr-o perioada in care cercetarea nu este finantata si ofera o solutie tinerilor.
Corneliu Florea
- Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Din ce 25 de studenti la masterul unde a fost predat cursul, cam 10 au transformat proiectul de la curs in tema de dizertatie. Aparitia acestui curs, printre altele, a facut ca, in 2019, masterul TAID, in al carui program este, sa devina cel mai cautat (atat ca numar de studenti inscrisi cat si ca medie a acestora) dintre programele facultatii (ETTI de la UPB).
- Cum a fost primit cursul de catre studenti? In evaluarile de final de an, studenti au apreciat atat prestatia cadrelor didactice cat si faptul ca tematica este intr-o directie foarte cautata pe piata muncii in acest moment. Au apreciat ca au putut sa evolueze mult in domeniul “machine learning” datorita cursului si laboratorului.S-au plans de faptul ca laboratorul/facultatea nu le-a oferit acces complet la placi video pentru a experimenta cu “deep learning” conform cu proiectul aferent cursului.
- Cum te-a influentat acest premiu? Premiul a venit intr-o perioada in care cercetarea nu este finantata si ofera o solutie tinerilor. Cred ca daca in asemenea perioade nu apar surse alternative de finantare, multi dintre profesori relativ tineri vor pleca in companii private.
- Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Am fost la inceputul carierei intr-o companie privata si cand am ales cariera universitara am facut-o pentru ca:
– imi place sa lucrez cu oameni tineri. Emotional rasplata este foarte valoroasa
– apreciez independenta oferita de mediul universitar
– mediul de IT din Romania zilelor noastre nu prea ofera o cariera cercetatorilor peste 45 de ani. Firmele prefera sa ii inlocuiasca cu tineri. Am constatat ca daca nu sunt in zona de management, pentru seniori apar probleme serioase in perioadele de recesiune. Posibilitati de start-up sunt reduseAvantajele intr-o firma sunt:
– recompensa de a iti vedea munca transformata in produs final
– salariile mai mari si mai stabile
- Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Imi propusesem mai de mult sa introduc un asemnea curs pentru ca cea mai mare parte din solutiile de actualitate in domeniul analizei automate de imagini contin compenente de machine learning. De asemenea cercetarea mea contine asemenea componente si este cautata pe piata muncii.