Povesti de succes
Iulia Adina STEFAN
Lector Universitar, Facultatea Automatica si Calculatoare - Universitatea Tehnica din Cluj Napoca Curs "Instruire asistata de calculator"- Categorie premiu:
Tech for All - 2021 - Universitatea Tehnica - Cluj Napoca
- Cluj Napoca
Intenția este de a încuraja toți participanții în acest proces, formator și cursant, să stabilească un dialog continuu și implicat, inclusiv, cu ajutorul instrumentelor digitale”
Iulia Adina Stefan
- Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat?
Acest curs este în derulare de câțiva ani, doar din acest an mi-a revenit mie în responsabilitate.
- Cum a fost primit cursul de catre studenti?
Cursul e în derulare în acest semestru. Feedback-ul îl pot măsura deocamdată în gradul de implicare al celor care participă și, aș spune, că e pozitiv.
- Cum te-a influentat aceasta recunoastere?
Cunosc acest demers al ANIS de câțiva ani. Consider că este o inițiativă foarte bună prin intenția de a identifica si reliefa aspectele pozitive în învățământul universitar. Pentru mine, faptul că mă aflu între câștigării unei burse ANIS este o reală bucurie. Este o confirmare a eforturilor de până acum, în zona didactică. De asemenea, reprezintă o încurajare serioasă și o responsabilizare spre perfecționare personală și profesională.
- Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata?
Cu siguranță, aș putea menționa multe aspecte, însă cele mai palpabile pentru mine sunt bucuriile pe care mi le aduce această meserie în fiecare zi, bucuria de a comunica cu cei din jur, de a învăța continuu, de a explora.
- Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului?
Tematica aleasă vine din experiența didactică personală și din nevoia, resimțită din discuțiile avute în ultimii doi ani, cu unii reprezentanți ai sectorului privat, cu studenți, părinți, copii și cu alți colegi, de a oferi instrumente și abilități digitale viitorului formator, indiferent de domeniul în care va activa. De asemenea, tematica urmărește să aducă, în prim plan, dezvoltarea unei atitudini echilibrate față de posibilitățile furnizate de instrumentele digitale în procesul didactic și identificarea unor modalități de a susține procesul de predare-învățare-evaluare în noul context, cel al desfășurării cursurilor online. Intenția este de a încuraja toți participanții în acest proces, formator și cursant, să stabilească un dialog continuu și implicat, inclusiv, cu ajutorul instrumentelor digitale.