';

Povesti de succes

Laura-Nicoleta IVANCIU

Lector universitar: Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei- Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca Curs " Sisteme Inteligente de Suport Decizional"
  • Categorie premiu:
    AI/ML - 2022
  • Universitatea Tehnica Cluj-Napoca
  • Cluj-Napoca

Acest premiu mă bucură și mă obligă, în același timp”

Laura-Nicoleta IVANCIU

  • Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat?

Cursul este în desfășurare în acest semestru, cu tematica actualizată.

  • Cum a fost primit cursul de catre studenti?

De la prima ședință de curs, când am prezentat studenților tematica propusă, reacțiile au fost multe și pozitive: curiozitate, entuziasm, dorință de a învăța ceva nou. Câteva cuvinte-cheie, incluse strategic în fișa disciplinei și pe pagina web, și-au atins scopul, trezind interes aproape instantaneu. Pe măsură ce avansăm în semestru, de la o săptămână la alta, observ în primul rând ușurința cu care studenții jonglează cu termenii de specialitate în timpul discuțiilor de la curs și seminar, dar și faptul că primesc tot mai des întrebări provocatoare de dezbatere. În plus, temele alese pentru proiectele de semestru sunt diferite față de anii anteriori și aștept cu nerăbdare susținerile.

  • Cum te-a influentat aceasta recunoastere?

Acest premiu mă bucură și mă obligă, în același timp. Bucuria vine de la munca recunoscută, iar obligația menținerii activității didactice la nivel cât mai înalt nu îmi e străină. Am această datorie față de studenții mei, care în fiecare an ridică mai sus ștacheta: noi întrebări, alte lucruri pe care vor să le învețe, lucruri de care au auzit și le vor explicate. Într-un domeniu atât de efervescent, aleg să rămân conectată la tot ce se descoperă și inventează, pentru a oferi studenților un curs cu informații de actualitate.

  • Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata?

Cariera didactică m-a ales și sedus în egală măsură. Am simțit de la bun început că mă potrivesc, că am darul de a mă face înțeleasă. Prin interacțiune zilnică cu studenții, mi se confirmă că această „superputere” nu pălește, ci devine mai puternică în timp. Sclipirea din ochii studenților când au înțeles ce le-am explicat și își dau seama că au progresat este de neprețuit și de neînlocuit. Din postura de cadru didactic universitar, am privilegiul de a sădi cunoaștere în mințile studenților, de a îi îndruma spre descoperirea unor noi soluții și de a contribui, cu fiecare promoție de absolvenți, la viitorul mai bun pe care ni-l dorim.

  • Ce te-a determinat sa alegi aceasta tema a cursului?

Discuțiile cu foști studenți, actuali angajați, arată că Inteligența Artificială este tot mai prezentă în activitatea profesională din domeniul IT și automotive. Astfel, scopul acestui curs este să deschidă studenților apetitul pentru cunoaștere în vastul domeniu al Inteligenței Artificiale, cu accent pe latura informativă (prezentare de concepte). Prin modificările propuse, cursul de Sisteme Inteligente de Suport Decizional rămâne unul util și de actualitate pentru viitorii ingineri.

 

 

 

 

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

Regulament PARTICIPA