';

Povesti de succes

Mihai Alexandru Moruz

Lector Universitar - Facultatea de Informatica - Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi. Curs "Game Design (Proiectarea jocurilor)"
  • Categorie premiu:
    Machine Learning- 2020
  • Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi
  • Iasi

aceasta sponsorizare este o dubla validare: a interesului industriei pentru domeniul cursului si, de asemenea, a sustinerii initiativelor din educatie. Ma bucur ca aceasta bursa este acordata pentru activitatea didactica inovativa
Mihai Alexandru Moruz

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Cursul se afla la prima iteratie, fiind introdus in anul universitar curent si urmeaza sa se desfasoare in al doilea semestru. Sper la un impact cat mai consistent si la implicarea studentilor in proiecte  in domeniul cursului.
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? Cursul a fost primit cu interes de studenti, lucru pe care l-am observat inca de anul trecut, cand am primit intrebari numeroase despre natura disciplinei si prelegerile pe care umeaza sa le sustin. Numarul mare de studenti inscrisi (aproximativ 120) arata, de asemenea, atractia pe care acest domeniu il are asupra studentilor.
  3. Cum te-a influentat aceasta recunoastere? In primul rand aceasta sponsorizare este o dubla validare: a interesului industriei pentru domeniul cursului si, de asemenea, a sustinerii initiativelor din educatie. Ma bucur ca bursa este acordata pentru activitatea didactica inovativa, mai ales ca, in domeniul universitar, aprecierile sunt de cele mai multe ori acordate pentru excelenta in cercetare. De asemenea, bursa  imi intareste convigerea ca suntem datori, din postura de cadre didactice universitare, sa facem eforturi pentru a inova si a creste calitatea actului educational.
  4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Ma simt bine sa predau si imi place sa interactionez cu studentii. Fiecare laborator sau curs poate aduce o noua provocare, un nou punct de interes sau o noua discutie antrenanata. E adevarat ca sunt provocari similare si in mediul privat, dar de obicei discutiile sunt concentrate pe proiectul sau produsul in lucru, pe cand in mediul universitar e mai multa libertate. Un alt mare avantaj al catedrei este acela ca in fiecare an cunosti o serie noua de studenti, in fiecare an esti surprins.
  5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Proiectarea jocurilor este un domeniu fascinant, care m-a pasionat de mult timp; mai mult, exista o orientare semnificativa a industriei software catre game design, pentru scopuri recreative, educationale sau chiar medicale. Cursul propus de mine are o abordare holistica, ce are in vedere, pe langa elementele de natura programatica, aspecte precum proiectarea interfetelor, impactul emotional asupra utilizatorului, interactiuni elementare atractive, motivatia jucatorilor etc. Sunt convins ca multi studenti care ajung sa studieze informatica s-au gandit, la un moment dat, sa isi programeze propriul joc.

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

regulament PARTICIPA