';

Povesti de succes

Ruxandra Olimid

Lector universitar - Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea Bucuresti Curs "Securitatea Retelelor (SecRet)"
  • Categorie premiu:
    Cybersecurity - 2019
  • Universitatea Bucuresti
  • Bucuresti

Consider ca la nivel universitar este foarte importanta si recunoasterea aptitudinilor de predare, nu doar a celor de cercetare”
Ruxandra Olimid

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Cursul Securitatea Retelelor dezvolta capacitatea masteranzilor de a intelege, analiza si utiliza in practica notiuni, protocoale si standarde folosite pentru securizarea sistemelor de comunicatie. Din acest punct de vedere, cursul are un impact direct in formarea unor viitori profesionisti, angajati in domenii precum IT sau telecom.
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? In general, feedback-ul a fost pozitiv, atat prin participarea constanta si implicarea activa a studentilor la orele de curs si laborator, cat si prin feedback-ul scris primit de la participanti. Pentru exemplificare, redau cateva dintre opiniile (anonime) primite de la studenti:  “Imi place faptul ca toata organizarea este foarte interactiva.”; “Imi place modul in care se desfasoara laboratorul, fiind interactiv si punand studentii sa se gandeasca la exercitii si cum sa se desfasoare activitatea.”; “Materia mi se pare foarte interesanta si utila”, “Puncte tari: quizz-urile de la final de curs si modul de predare degajat, Puncte slabe: proiect curs+proiect lab+lab rezolvate+examen, nici in facultate [nota: anii de licenta] nu am avut atat de munca in afara orelor.” De asemenea, numarul considerabil de studenti care au ales cursul ca optional indica interesul lor pentru un astfel de curs
  3. Cum te-a influentat acest premiu? Consider ca la nivel universitar este foarte importanta si recunoasterea aptitudinilor de predare, nu doar a celor de cercetare. In acest sens, ma bucur pentru ca am primit un premiu ANIS, pe care il consider o dovada obiectiva a abilitatilor mele de predare. Implicarea partenerilor din industrie in acordarea premiului face ca acest premiu sa fie si o dovada a utilitatii continutului cursului pentru mediul profesional actual. Sunt sigura ca adaugarea acestui premiu in CV constituie un avantaj pentru viitorul meu profesional. Mai mult, acesta ma motiveaza pentru imbunatatirea continua a activitatii mele de predare.
  4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Am avut placerea sa lucrez o perioada considerabila (aproape 10 ani) intr-o companie multinationala. Experienta de lucru pe care am capatat-o acolo, modul de abordare a problemelor, precum si cunostintele tehnice mi-au fost si imi sunt in continuare de mare ajutor. Momentan, consider insa ca o cariera universitara mi se potriveste mai bine, imi ofera flexibilitate si satisfactii. Mi-a placut intotdeauna sa predau (din copilarie imi doream sa ajung la catedra), iar mediul academic imbina foarte bine predarea cu alte activitati interesante (cercetare, proiecte, etc.). Aceasta nu exclude insa o colaborare stransa cu mediul privat.
  5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Cursul face parte din programa de master Securitate si Logica Avansata, introdus in 2017 la Universitatea din Bucuresti. Prezenta sa in programa este, asadar, rezultatul unei decizii luate impreuna cu colegii implicati in realizarea masterului. Ce m-a determinat sa sustin si sa conduc un curs de Securitatea Retelelor este necesitatea actuala pentru profesionisti in acest domeniu. Consider ca utilitatea unor astfel de programe este imediata, avand in vedere statusul actual si evolutiile tehnologice impuse de adoptarea tehnologiei 5G. De asemenea, am ales un astfel de curs datorita experientei anterioare in domeniu, ca cercetator si cadru didactic (experienta datorata in principal unui stagiu de cercetare post-doctoral realizat in strainatate).

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

regulament PARTICIPA