';

Povesti de succes

Silviu Vert

Sef lucrari in cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale. Curs "Securitatea Sistemelor pentru eActivitati (SSeA)"
  • Categorie premiu:
    Security - 2018
  • Universitatea Politehnica Timisoara
  • Timisoara

„premiul si evenimentele conexe de networking m-au ajutat sa intemeiez rapid o relatie solida cu actori mari din industrie”
Silviu Vert

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? In anul universitar precedent, cursul s-a desfasurat pentru a doua ora in formatul in care a fost introdus, recent, in curricula facultatii. Inca sunt in cautarea formulei ideale de desfasurare, dar simt ca sunt pe calea cea buna. Anul acesta a fost marcat de colaborarea cu companii din industrie (ATOS, OPSWAT) care au sustinut prezentari si laboratoare in cadrul intalnirilor cu studentii. Pentru anii viitori, imi propun sa intaresc relatia cu industria, propunand studentilor spre rezolvare proiecte care vin direct din experienta reala a industriei.
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? Studentii masteranzi care au urmat acest curs s-au aratat interesati de subiectele abordate in cadrul cursului. Pe langa cunostintele profesionale dobandite, ei au ramas si cu niste sfaturi foarte utile privind propria securitate in lumea digitala, multe aspecte, chiar de baza, nefiindu-le cunoscute pana in acel moment. Unii studenti au cerut materiale suplimentare din domeniu si s-au aratat interesati sa urmeze o cariera de expert in cibersecuritate pe viitor.
  3. Cum te-a influentat acest premiu? Premiul Bursele ANIS a venit ca o confirmare a eforturilor pe care le depun pentru a furniza studentilor notiuni si experiente relevante pentru viitoarea lor cariera profesionala. In particular, premiul si evenimentele conexe de networking m-au ajutat sa intemeiez rapid o relatie solida cu actori mari din industrie, interesati sa se implice in activitatea didactica cu studentii.
  4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Probabil sunt mai multe aspecte care au concurat la acest parcurs: placerea de a impartasi cu altii ceea ce eu am studiat si am gasit interesant si relevant, autonomia profesionala relativ ridicata din mediul universitar, posibilitatea a ma implica in diverse proiecte si programe conexe mediului educational (de multe ori sub forma de voluntariat), dar si, in mod particular, atmosfera si colegii de care sunt inconjurat zi de zi in departamentul in care activez.
  5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Cursul m-a ales pe mine, mai degraba decat invers  Dar recunosc ca subiectul cibersecuritatii m-a intrigat dintotdeauna, fiind un domeniu deopotriva promovat in filmele de la Hollywood si tot mai indispensabil in tolba cu aptitudini digitale a omului modern.

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

Regulament PARTICIPA