Povesti de succes
Sorin ANAGNOSTE
Lector Universitar, Facultatea Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ) - Academia de Studii Economice Bucuresti. Curs "Tehnology Entrepreneurship"- Categorie premiu:
Tech for All - 2021 - Academia de Studii Economice Bucuresti
- Bucuresti
Cursurile de tipul acesta au rolul nu numai de a transfera cunostinte catre studenti, dar si de a crea si de a aduce pe piata produse si servicii mai repede”
Sorin ANAGNOSTE
- Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat?
Cursul “Technology Entrepreneurship” pe care il co-predau cu Prof. Christian Fieseler de la B.I. Norwegian Business School a dat sansa studentilor sa inteleaga si sa aplice metodele de brainstorming, creare, iteratie si lansare a unui produs tech. In acest curs studenti au trebuit sa construiasca un market place dedicat unei categorii de produse (ex. electrocasnice, incaltaminte, etc) si sa urmeze pasii specifici unui start-up de a primi finantare de la un business angel sau de la un fond de investitii (ie. investitie de tip seed sau pre-seed)
- Cum a fost primit cursul de catre studenti?
Din formularul de feedback colectat la sfarsitul cursului am observat ca studenti au apreciat practicalitatea acestui curs, interactiunea cu un profesor strain de top, posibilitatea de a imbunatati mai departe produsul creat si de a cauta finantar, dar si interactiunea cu invitati de top din mediul start-up.
Feedback obtinut de la acesti invitati a fost implementat pentru validarea conceptului inainte de prezentarea proiectului final.
- Cum te-a influentat aceasta recunoastere?
Ma bucura faptul ca metodele de lucru pentru promovarea antreprenoriatului tehnologic (ie. technopreurship) sunt recunoscute si apreciate atat de colegi de la alte facultati/universitati, dar si de catre specialisti/experti din mediul de start-up. Cursurile de tipul acesta au rolul nu numai de a transfera cunostinte catre studenti, dar si de a crea si de a aduce pe piata produse si servicii mai repede.
- Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata?
Apreciez foarte mult sistemul de invatamant superior american, acolo unde, la scolile de afaceri, profesorii provin atat din mediul academic, dar si din mediul de afaceri. Desi colaborez cu Facultatea Administrarea Afacerilor cu predare in limbi straine din 2014 ca si cadru didactic asociat, abia din 2019 am devenit un titular (in grad de lector) in cadrul acestei facultati. In cazul meu, tranzitia a fost dinspre mediul de afaceri spre mediul academic. Observ in jurul meu din ce in ce mai multe astfel de decizii si cred ca acestea sunt justificate de mai multe motive: oportunitatea de a face un transfer de cunostinte catre studenti, proiecte de cercetare cu alte universitati si participarea in dezvoltarea de noi programe de invatare.
- Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului?
Alegerea a fost fireasca si a tinut cont de doua tentinte mondiale: (1) preferintele viitorilor absolventi pentru a-si incepe propria afacere si (2) cresterea finantarilor pentru initiativele de tip start-up tech, atat din tara cat si din strainatate.
Consider ca in viitorul foarte apropiat acest tip de discipline vor fi introduse si in cadrul altor programe, dar vor fi adaugate si discipline tech din domeniul administrarii afacerilor pentru a acoperi cat mai multe nise.