';

Povesti de succes

Adrian Alexandrescu

Sef de lucrari in cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi, Facultatea de Automatica si Calculatoare. Curs "Tehnologii Internet"
  • Categorie premiu:
    Security - 2018
  • Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași
  • Iasi

Premiul m-a determinat sa am mai multa incredere ca este bine ceea ce fac din punct de vedere didactic.
Adrian Alexandrescu

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Cursul predat, Tehnologii Internet, a avut un impact pozitiv asupra anului universitar incheiat deoarece acest curs este premergator unor discipline precum Retele de calculatoare, Tehnologii Internet – proiect, Programare web sau Regasirea informatiilor pe web, iar conceptele prezentate la curs si aplicatiile de laborator pregatesc studentii pentru disciplinele mentionate. Mai mult, au fost prezentate la curs elemente de securitate (phishing, metode de securizare a formularelor web, atacuri de tipul Cross-site Scripting, Content Security Policy, protocolul HTTPS, certificate digitale) ca o parte introductiva pentru cursul de Securitate web care va fi introdus la studiile universitare de master
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? Studentii au primit chiar foarte bine cursul Tehnologii Internet, in special partea de securitate care a fost aprofundata mai mult decat in anii precedenti. Studentilor le-au starnit interesul in mod deosebit discutiile referitoare la metodele de phishing, la vulnerabilitatile site-urilor web si la modul de a profita de aceste gauri de securitate. Un alt lucru apreciat de catre studenti au fost lucrarile de laborator in format html/dinamic, cu link-uri spre diverse resurse (documentatie, tutoriale, exemple) pentru a face mai rapid accesul la baza teoretica necesara pentru realizarea aplicatiilor.
  3. Cum te-a influentat acest premiu? Premiul m-a determinat sa am mai multa incredere ca este bine ceea ce fac din punct de vedere didactic, si m-a facut sa am o deschidere mai mare in discutiile cu studentii referitor la parerea lor despre curs si cu firmele din domeniu referitor la ce s-ar astepta acestea de la un student care ar termina un astfel de curs. In primul rand, imi place sa predau si sa interactionez cu studentii, acest lucru probabil se datoreaza si unor membri ai familiei care sunt sau au fost implicati in procesul didactic. Un alt motiv este timpul liber si programul destul de flexibil, comparativ cu lucrul intr-o companie privata, care, zic eu, rezulta in mai putin stres si mai mult timp pentru familie.
  4. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Cursul Tehnologii Internet acopera o plaja mare de concepte si am ales sa insist mai mult decat de obicei pe partea de securitate deoarece nenumarate atacuri informatice au loc in fiecare moment. Orice aplicatie, mai ales care ar ajunge pe web, trebuie sa nu prezinte vulnerabilitati de securitate, iar protejarea impotriva majoritatii tipurilor de atacuri se poate realiza cunoscand cateva principii de baza si metode de securizare a aplicatiilor.

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

Regulament PARTICIPA