';

Povesti de succes

Adriana Coroiu

Lector universitar - Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca. Curs "Modele de Inteligenta Artificiala in Schimbarea Climatica"
  • Categorie premiu:
    Artificial Intelligence - 2020
  • Universitatea Babes Bolyai - Cluj Napoca
  • Cluj Napoca

am decis sa incerc sa aduc ceea ce stiu acolo unde este nevoie”
Adriana Coroiu

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Cursul Modele de Inteligenta Artificiala in Schimbarea Climatica va fi organizat în semestrul II al anului universitar 2020-2021. Este un curs optional, ales de către 72 de studenti de la specializarile facultatii noastre.
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? Studentii au fost atrasi de tematica nouă abordata (inteligenta artificiala în schimbarea climatica) dar si de aplicabilitatea practica deoarece cursul se axeaza pe generarea de soluții in domeniile vizate (earth, environment, agriculture and society) folosind aspectele teoretice din domeniul Inteligentei Artificiale.
  3. Cum te-a influentat aceasta recunoastere? Imi confirmă utilitatea unui astfel de curs, mai exact sponsorizarea acesta vine să confirme 2 aspecte: 1: este necesar sa imbinam domeniul nostru de cercetare (inteligenta artificiala) cu alte sub-domenii (earth, environment, agriculture and society) pentru a adauga valoare in toate domeniile implicate si 2: este folositor sa avem colaborari cu specialisti din diferite sub-domenii, pentru a genera noi idei in echipe de lucru transdisciplinare Sunt astfel si mai motivată în activitatea pe care o desfasor si mai increzătoare in aplicarea ideilor care privesc componenta de dezvoltare si de colaborare.
  4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Am stiut ca vreau sa fiu la catedra inca din scoala generala, deci as putea spune ca imi traiesc visul in fiecare zi. Dar dincolo de asta, iubesc ceea ce fac, imi place energia studentilor, creativitatea lor. Cu fiecare ora pe care o desfasor devin mai buna in ceea ce fac. Ingeniozitatea intrebarilor lor ma determină sa fiu la curent cu tot ceea ce este nou in domeniul nostru si facem echipa buna în ceea ce privește entuziasmul pentru orice noutate. In plus, sunt aici si datorita profesorilor mei, acei oameni dedicati si pasionati care m-au determinat sa îmi doresc să fiu ca ei.
  5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Grija si pasiunea, daca ar fi să rezum în două cuvinte. Grija pentru mediul in care traim deoarece actiunea fiecaruia dintre noi cauzează efecte mai mult sau mai puțin dorite. Pasiunea pentru ceea ce fac in fiecare zi. Astfel că am decis să incerc să aduc ceea ce stiu acolo unde este nevoie. Concret sa folosesc inteligenta artificiala cu toate avantajele oferite pentru solutionarea câtorva mici probleme cu care ne confruntam noi ca societate. Este un mic pas și mai este mult de muncă pana la a avea rezultate la nivel mai mare, dar este un prim pas. Solutiile sunt gandite momentan sub forma unor aplicatii (proiecte) de laborator in echipe, iar problemele sunt identificate cu ajutorul unor specialisti, invitati la activităti cu care vom dialoga. Cursul contribuie astfel si la componenta de comunicare si colaborare atat între studenti dar si intre studenti si invitati

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

Regulament PARTICIPA