';
Povesti de succes
Alexandra Cernian
Lector universitar - Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica Bucuresti. Curs "Protectia informatiei in e-Sisteme"- Categorie premiu:
Cybersecurity - 2020 - Universitatea Politehnica - Bucuresti
- Bucuresti
Ne dorim să încurajam studentii sa proiecteze modele de aplicatii inovatoare, folosind tehnologia blockchain „
Alexandra Cernian
- Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Noua curricula a cursului pune problematica e-sistemelor si a securitatii datelor din perspectiva tehnologiei Blockchain, astfel incat sa evidentieze beneficiile si impactul pe care le poate aduce in mediul digital si de business. Abordarea noua este aliniata la cerintele de viitor ale pietei si contribuim la obiectivul european de a dezvolta o abordare unitara a mediului de afaceri privind tehnologia blockchain. Este primul curs de Blockchain predat in Universitatea Politehnica Bucuresti. Ne dorim sa incurajam studentii sa proiecteze modele de aplicatii inovatoare, folosind tehnologia blockchain si suntem convinsi ca, prin formarea de ingineri blockchain, va creste impactul asupra mediului economic si sansa de a absorbi fonduri pentru dezvoltarea acestei tehnologii.
- Cum a fost primit cursul de catre studenti? Cursul a fost foarte bine primit de studenti, au fost incantati sa invete despre tehnologia blockchain si utilizarea acesteia in diferite contexte business. Am avut de asemenea solicitari de a participa la curs din partea studentilor de la alte programe de master si doctoranzi. Cursul este rezultatul unui parteneriat de colaborare in domeniul cercetarii stiintifice si educatiei semnat la inceputul acestui an intre Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare si Modex, si isi propune sa ofere studentilor posibilitatea de a studia tehnologia blockchain cu sprijinul expertilor Modex si sa se poate implica in proiecte reale de business.
- Cum te-a influentat aceasta recunoastere? Sunt recunoscatoare pentru aceasta sponsorizare si o privesc ca pe o confirmare a eforturilor mele de a oferi studentilor cunostinte de actualitate, aliniate cu nevoile pietei IT. Ma motiveaza sa merge mai departe pe acest drum si sa ma implic in initiative menite sa aduca aproape educatia si mediul privat.
- Mi-am dorit de mica sa devin profesor si si acum imi traiesc visul. Cred ca asta este vocatia mea. Cel mai mult imi place sa interactionez cu oamenii si sa ii motivez sa invete continuu. Insa, in egala masura, sunt apropiata de mediul privat si de ecosistemul antreprenorial si ma implic ca mentor in programe de accelerare pentru startup-uri si ca advisor pentru tineri antreprenori.
- Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Blockchain este una dintre cele mai inovatoare tehnologii ale momentului, cu un mare potential de a revolutiona multe industrii. Asta m-a facut sa imi doresc sa aduc aceasta tehnologie aproape de studenti, mai ales ca domeniul protectiei informatiei este unul foarte relevant pentru blockchain. Au fost 3 motive pentru care am considerat necesar acest demers: 1: Cererea de ingineri blockchain a crescut cu 700% in ultimul an. Prin formarea de ingineri blockchain va creste impactul asuprea mediului economic si sansa de a absorbi fonduri pentru dezvoltarea acestei tehnologii, 2: Blockchain aduce beneficii pentru protectia datelor si cyber security. Tehnologia este adoptata la scara din ce in ce mai larga de toate sectoarele de industrie si se bucura de o popularizare in crestere si 3: 56% din universitatile de top ofera cel putin un curs de blockchain. Mi s-a parut important sa ne aliniem cu acest trend, mai ales ca potentialul este enorm si va fi o cerere mare de specialisti blockchain. Studentii reprezinta prima linie, cei care vor dezvolta solutii de blockchain si vor putea implementa beneficiile tehnologiei mai departe in meseriile pe care le vor urma.