';

Povesti de succes

Alin Ionut Zamfiroiu

Lector Universitar, Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica - Academia de Studii Economice Bucurestii. Curs "Privacy and Ethical hacking "
  • Categorie premiu:
    Cybersecurity - 2020
  • Academia de Studii Economice - Bucuresti
  • Bucuresti

am devenit încrezător în crearea de colaborări productive și solide cu firmele IT”
Alin Ionut Zamfiroiu

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Cursul este introdus in acest an universitar urmand sa vedem impactul generat dupa terminarea acestui an. Ne dorim sa obtinem un feedback pozitiv din partea studentilor si sa vina in sprijinul nostru cu imbunatatiri si idei creative. Partea practica introdusa reprezinta un element de noutate comparativ cu anii anteriori, cand am avut doar ore de curs, drept urmare speram sa vina in ajutorul studentilor si sa ii motiveze. In aceasta maniera, notiunile teoretice sunt aprofundate prin activitatile de laborator.
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti?Momentan, primul curs nu a avut loc. Acesta este predat la un master modular, iar prima intalnire cu studentii va avea loc in luna ianuarie. Speram la un feedback constructiv din partea acestora, mai ales dat fiind faptul ca, alegerea de a modifica cursul precedent a venit ca urmare a cerintelor exprimate de catre studentii. Acestia au dorit un numar mai mare de ore de laborator care sa le permita insusirea practica a cunostintelor.
  3. Cum te-a influentat aceasta recunoastere? Aceasta recunoastere a avut o influenta importanta atat pe plan academic cat si personal. Pe aceasta cale, a fost confirmata existenta unei legaturi stranse intre cele doua medii: cel academic, respectiv cel al companiilor software. In acest mod am devenit increzator in crearea de colaborari productive si solide cu firmele IT. Totodata, obtinerea sponsorizarii valideaza faptul ca efortul depus in realizarea cursului este unul sustinut si apreciat, iar directiile alese sunt confirmate a fi prielnice si de viitor.
  4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Pe parcursul facultatii nu aveam aceasta perspectiva si nici dorinta de a ajunge la catedra. Un rol decisiv in alegerea acestui parcurs l-a avut un coleg. Acesta m-a rugat sa il indrum si sa ii explic cateva concepte pentru a intelege mai bine materia. Ulterior, fiind  la sfarsitul programului de licenta, am remarcat ca imi face o deosebita placere sa impartasesc din cunostintele mele altora, sa ii fac sa inteleaga, fapt ce imi provoaca o satisfactie imensa. Acela a fost momentul decisiv cand mi-am dorit sa aleg mediul academic. Treptat am realizat ca placerea de a preda este datorata si de faptul ca in acest cadru te poti dezvolta continuu, este antrenant, esti supus constant noilor provocari si trebuie sa te adaptezi diferitelor tipologii de oameni si mai ales este o placere transformata in pasiune.
  5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? De foarte mult timp am preocupari privind partea de securitate a sistemelor software si mai ales a sistemelor web care sunt accesibile de oriunde. Aceasta preocupare m-a atras spre participarea la cursuri de Ethical Hacking prin intermediul carora mi-am dat seama de nevoia unui astfel de curs in cadrul universitatii. Astfel, alaturi de colegii din departament am pus bazele acestui curs.

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

Regulament PARTICIPA