';

Povesti de succes

Andrei Toma

Lector in cadrul Academiei de Studii Economice, Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica. Curs "Tehnologii Web"
  • Categorie premiu:
    Security - 2018
  • Academia de Studii Economice Bucuresti
  • Bucuresti

Apreciez ca exista o recunoastere a efortului didactic din partea industriei software.
Andrei Toma

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? In anul universitar 2018-2019 la curs au participat ~450 de studenti. Cursul e un curs existent in care au aparut elemente noi. Obiectivul extinderii tematicii cursului cu elemente de securitate informatica a fost cresterea nivelului de constientizare a riscurilor de securitate in aplicatiile din lumea reala si cred ca acesta a fost atins. Desigur, cursul va continua sa fie optimizat pe viitor, atat in sensul temelor prezentate cat si a mecanismului de desfasurare.
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? Avem un mecanism de feedback anonim, iar feedback-ul studentilor legat de curs a fost pozitiv.
  3. Cum te-a influentat acest premiu?Apreciez ca exista o recunoastere a efortului  didactic din partea industriei software. In principiu as fi facut efortul de a crea/actualiza cursuri la un nivel relevant in raport cu starea industriei oricum, dar premiul e pe de o parte o confirmare ca acest efort nu e izolat, pe de alta parte o confirmare a legaturii stranse care trebuie sa existe institutiile de invatamant si companiile de software.
  4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Am fost la un moment dat invitat la un curs si mi-a placut; dupa aceea am cautat sa ajung in invatamant. Eram deja doctorand in acel moment, in principiu ca provocare personala. Cariera universitara  are multe componente care nu se pot regasi la o companie privata. La o universitate am posibilitatea sa fac cercetare si sa ma preocup cu cele mai interesante probleme la un moment dat. E foarte greu sa ai o asfel de cariera la o companie privata in acest moment, cel putin in Romania, desi e posibil ca in timp numarul de centre de cercetare private sa creasca. Pe directia didactica, nu stiu daca exista o alta ocupatie in care sa te poti intalni cu un numar similar de oameni noi in fiecare an.
  5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Am avut intotdeauna preocupari legate de securitatea informatica si a fost foarte intuitiv sa introduc elemente legate de asta intr-un curs de programare moderna de aplicatii web

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

regulament PARTICIPA