';
Povesti de succes
Bogdan Alexe
Conferentiar dr. in cadrul Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica. Curs "Concepte si Aplicatii in Vederea Artificiala (Computer Vision)"- Categorie premiu:
Health Tech - 2018 - Universitatea Bucuresti
- Bucuresti
In fiecare an ne dorim sa facem un curs mai bun.
Bogdan Alexe
- Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Impactul Concepte si Aplicatii in Vederea Artificiala (Computer Vision) s-a manifestat pe mai multe planuri. In primul rand, mai mult de jumatate din cei 31 de studenti care au urmat cursul in anul universitar 2018/2019 si-au realizat lucrarea de licenta pe o tema din Inteligenta Artificiala care continea intr-o anumita masura si analiza de imagini. In al doilea rand, 14 studenti dintre cei prezenti la curs au ales sa urmeze masterul de Inteligenta Artificiala din cadrul Facultatii de Matematica si Informatica din Universitatea din Bucuresti. In cadrul acestui master, studentii vor studia cursul de Vedere Artificiala (Computer Vision) in anul 1, semestrul 2, curs standard care se preda la nivel de master in toate universitatile occidentale. Acest curs contine notiuni mai avansate decat cele predate in cadrul cursului nostru optional de anul 3. Nu in ultimul rand, toti studentii ce au urmat cursul au avut sansa sa descopere ceea ce inseamna Vederea Artificiala si sa lucreze cu procesarea de imagini din ciclul de licenta.
- Cum a fost primit cursul de catre studenti? Inca din primul an in care am tinut acest curs (anul universitar 2016/2017) impresia noastra a fost ca studentii asteptau un asemenea curs optional. Caracterul foarte aplicativ al cursului, cu multe proiecte care presupun lucrul cu imagini are darul de a captiva studentii. De altfel, in primul an, aproximativ 30 de studenti si-au ales o tema de licenta adiacenta cu topicul cursului. Multi dintre studentii ce au urmat acest curs optional s-au orientat apoi catre un master de Inteligenta Artificiala si catre firme care au proiecte de acest fel in portofoliul lor
- Cum te-a influentat acest premiu? Obtinerea premiului din partea ANIS mi-a dat sentimentul ca am facut ceea ce trebuia si ca nu am gresit deloc propunand impreuna cu colegul meu, Radu, acest curs. In acelasi timp, m-am simtit apreciat pentru munca depusa in ultimii doi ani. In fiecare an ne dorim sa facem un curs mai bun iar premiul castigat a adaugat “presiune” in acest sens. In acest an, am reusit sa propunem cateva proiecte noi, diferite de cele din anii anteriori iar anul care urmeaza intentionam sa mai aducem imbunatatiri, prima dintre ele fiind folosirea limbajului Python, foarte popular in industrie acum.
- Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Imi place foarte mult ceea ce fac si cred ca am un impact mai mare asupra societatii din pozitia in care sunt. O cariera in mediul universitar inseamna pe de o parte interactiunea cu studentii la cursurile si laboratoarele predate dar si partea de cercetare, unde am sansa sa lucrez cu cele mai noi tehnologii si cu colegi la fel de pasionati ca si mine de domeniul in care lucram.
- Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Tema cursului a fost propusa impreuna cu colegul meu, Radu. Avand amandoi studii doctorale in domeniul Vederii Artificiale, propunerea a venit natural, ea fiind motivata de asemenea si de existenta unui vid la nivelul cursurilor optionale predate in facultatea noastra in acest domeniu. In acelasi timp, am considerat ca anul 3 este momentul potrivit pentru a atrage studentii catre acest domeniu, oferindu-le din timp o optiune serioasa pentru continuarea studiilor la master.