';

Povesti de succes

Bogdan MOCANU

Lector universitar: Facultatea de Automatica si Calculatoare- Universitatea Politehnica Bucuresti Curs "Ingineria sistemelor de programe"
  • Categorie premiu:
    Big Data - 2022
  • Universitatea Politehnica Bucuresti
  • Bucuresti

acest premiu constituie o motivatie suplimentara si o responsabilitate pentru livrarea unui curs de calitate”

Bogdan MOCANU

  • Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat?

Prin natura sa, acest curs este orientat puternic spre studii de caz reale, lucru care are un impact extraordinar asupra satisfacerii curiozității și nevoi de cunoaștere a studenților privind sistemele informatice actuale.  

  • Cum a fost primit cursul de catre studenti?

Cursul urmează să fie predat pentru prima dată. Estimarea mea este că acesta va fi atractiv pentru studenți atât prin tematica abordată cât și prin modul de desfășurare a activităților practice. Din feedback-ul colectat din partea studenților cât și din partea industriei, acest curs are premisele unui curs atractiv. Ne propunem o abordare orientată spre colaborare și comunicare folosind tehnici de gamification și pair-programming, competențe soft intens solicitate și care asigură o carieră de succes pentru orice student. În plus, prin introducerea unor studii de caza reale desprinse din proiecte de cercetare curente, estimăm un grad ridicat de popularitate a cursului.  

  • Cum te-a influentat aceasta recunoastere?

În primul rând sunt onorat pentru această sponsorizare. Totodată, consider că acest premiu reprezintă o motivație suplimentară și o responsabilitate pentru livrarea unui curs de calitate aliniat cu atât evoluția tehnologiei cât și cu așteptările studenților și cerințelor industrie IT&C.  

  • Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata?

Am ales cariera academică după 9 ani de activitate nedidactică în domeniul apărării din dorința de a mă alătura unui grup extraordinar de oameni preocupați în permanență de calitatea actului educațional și care sunt ghidați în permanență de o profundă dorință de cercetare și inovare. În plus transferul cunoștințelor prin mentorat, a reprezentat una dintre activitățile mult îndrăgite desfășurate, în special în perioada anilor de doctorat.  

  • Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului?

În ansamblu, aș spune că pasiunea pentru cunoaștere și înțelegere a modului de funcționare a societății actuale ghidată în primul rând de tehnologie și transmiterea acestor informații valoroase viitoarelor generații de ingineri. În detaliu, aș spune am fost influențat de cei doi mari pilonii ai tehnologiei din acest moment și anume: automatizarea inteligentă pentru orașe inteligente și sustenabile și digitalizarea serviciilor publice prin utilizarea conceptelor de sisteme distribuite pentru gestionarea masivelor de date. 

 

 

 

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

regulament PARTICIPA