';

Povesti de succes

Ciprian Paduraru

Lector Universitar, Facultatea de Matematica si Informatica - Universitatea Bucurestii. Curs "Introducere in Reinforcement Learning"
  • Categorie premiu:
    Machine Learning - 2020
  • Universitatea Bucuresti
  • Bucuresti

M-as bucura insa, pe viitor, sa avem legaturi mult mai stranse intre mediul academic si industrie, unde cu parere de rau observ ca nu avem aceleasi oportunitati ca in tarile mai dezvoltate”
Ciprian Paduraru

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Cursul “Introducere in Reinforcement Learning” dezvolta capacitatea studentilor de a intelege domeniile unde acest sub-domeniu al inteligentei artificiale ar poate fi utilizat cu succes.  Combinand atat partea teoretica, cat si cea practica cursul are un impact direct in formarea unor viitori profesionisti in domeniu. De asemenea acest curs are si rolul de a atrage studentii catre un acest domeniu, avand oportunitatea sa aleaga o tema de licenta cu subiect in Reinforcement Learning sau chiar sa urmeze un master in Inteligenta Artificiala din cadrul Facultatii de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti.
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? Consider ca feedback-ul a fost unul pozitiv, atat prin participarea constanta, cat si implicarea activa a studentilor la orele de curs si laborator. De altfel, am observat cu surprindere ca studentii au alocat timp si au venit cu intrebari ulterioare pentru exercitiile suplimentare care au ramas in afara programei de baza.
  3. Cum te-a influentat aceasta recunoastere? Pentru mine aceasta sponsorizare reprezinta o motivatie mare de a creste calitatea cursurilor pe care le predau. Consider aceasta reusita atat ca o recunoastere a efortului depus pana acum, cat si o responsabilitate pentru viitor.
  4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Am avut placerea sa lucrez aproximativ o perioada de 14 ani in doua multinationale din Bucuresti: Ubisoft si Electronic Arts. Consider ca experienta din industrie m-a ajutat foarte mult pentru a putea oferi studentilor o imbinare mai buna a teoriei cu practica, de a conecta lucrurile predate astfel incat sa aiba sens la sfarsitul unui curs/laborator.  Cu toate acestea sunt de parere ca o astfel de cariera universitara mi se potriveste mai bine, atat partea de predare, cat si de cercetare imi ofera multe satisfactii. M-as bucura insa, pe viitor, sa avem legaturi mult mai stranse intre mediul academic si industrie, unde cu parere de rau observ ca nu avem aceleasi oportunitati ca in tarile mai dezvoltate.
  5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Ce m-a determinat sa sustin si sa conduc un curs de Reinforcement Learning este in primul necesitatea actuala pentru profesionisti in acest domeniu. Consider ca utilitatea unui astfel de curs este imediata, avand in vedere statusul actual atat din industrie, cat si din cercetare. In alegerea facuta a contribuit si pasiunea mea pentru domeniu.

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

Regulament PARTICIPA