';

Povesti de succes

Costin CARABAS

Lector universitar: Facultatea de Automatica si Calculatoare- Universitatea Politehnica Bucuresti Curs "Foundations of Blockchains"
  • Categorie premiu:
    Blockchain - 2022
  • Universitatea Politehnica Bucuresti
  • Bucuresti

imi doresc sa apropii companiile private de universitate”

Costin CARABAS

  • Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat?

Aș vrea ca studenții să afle că în Universitatea POLITEHNICA din București se învață despre Blockchain. Mai mult, în acest an aș vrea să văd dacă structura materiei îndeplinește așteptările studenților. Această formă de evaluare este foarte importantă și va sta la baza îmbunătățirii materiei pentru anii următori. 

 

  • Cum a fost primit cursul de catre studenti?

Încă de la început studenții au fost interesați de tema cursului. Am făcut un sondaj despre așteptările lor, iar răspunsurile au fost în unanimitate despre înțelegerea tehnologiei și impactul acesteia asupra umanității. 

  • Cum te-a influentat aceasta recunoastere?

Premiul este o validare că industria de software și servicii este interesată de acest domeniu. Acest lucru mă motivează să am un impact cât mai mare în educare și cercetare. 

  • Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata?

De-a lungul carierei am lucrat atât în companii private, cât și în universitate. Consider că am avut de învățat lucruri distincte din fiecare experiență și asta m-a făcut să fiu un inginer mai bun și un cercetător mai complet. Îmi doresc să dau mai departe aceste cunoștințe către studenți și în același timp să apropii companiile private de universitate pentru diversificarea experienței studenților. 

  • Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului?

După terminarea doctoratului am ales o nouă direcție de cercetare pe care să o explorez: Blockchain. Încă de la început am fost impresionat de tehnologiile folosite și de complexitatea domeniului. Din dorința de a deschide ochii și altor ingineri/studenți, am decis să creez o comunitate blockchain în cadrul universității. Acest curs este primul pas, fiind urmat de coordonarea unor proiecte de licență și master.  

 

 

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

Regulament PARTICIPA