';

Povesti de succes

Diana-Laura Borza

Lector Universitar, Facultatea de Matematica si Informatica - Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca. Curs "Computer Vision and Deep Learning"
  • Categorie premiu:
    Artificial Intelligence - 2020
  • Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca
  • Cluj-Napoca

Experienta din industrie m-a ajutat sa selectez informatiile relevante dintr-o perspectiva eminamente practica”
Diana-Laura Borza

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Nu pot raspunde deocamdata cu certitudine la aceasta intrebare deoarece cursul propus este predat pentru prima data in acest semestru. Cursul isi propune sa ofere studentilor o viziune de ansamblu asupra notiunilor legate de invatarea profunda (deep learning), precum si asupra modului in care aceste modele pot fi aplicate pentru a rezolva diverse probleme din domeniul viziunii computerizate (clasificare, localizare, segmentare, generare de imagini). In contextul in care numarul locurilor de munca din domeniul IT legate invatarea automata si viziunea computerizata este in continua crestere, sper ca acest curs va contribui la formarea unor viitori profesionisti in aceste domenii.
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? Cursul este in desfasurare, asa ca nu am primit inca evaluarile anonime de la studenti. Totusi, avand in vedere implicarea activa a studentilor la orele la curs, intrebarile adresate si curiozitatea lor pentru rezultatele recente din domeniul viziunii computerizate, pot sa afirm ca optionalul este apreciat de studentii. Un alt indicator al acestui aspect ar fi numarul mare de studenti care si-au exprimat dorinta de a-si face lucrarea de licenta in acest domeniu.
  3. Cum te-a influentat aceasta recunoastere? In primul rand am apreciat mult implicarea ANIS pentru imbunatatirea metodelor de predare si actualizarea continutului didactic, mai ales pentru ca in mediul universitar cadrele didactice sunt evaluate in principal din prisma activitatii de cercetare. Aceasta bursa mi-a aratat ca munca mea este apreciata si m-a incurajat sa continuu efortul in vederea imbunatatirii tehnicilor de predare folosite si a actualizarii continue a materialelor didactice.
  4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Lucrez in industrie de aproape 8 ani, si cred ca aceasta m-a ajutat sa fiu la curent cu tehnologiile si cele mai bune practici utilizate in industrie. Am ales sa raman la catedra pentru ca apreciez atat partea didactica, cat si cea de cercetare. Imi place sa predau, sa explic, sa ajut studentii sa-si insuseasca concepte noi si va vada cum le pot aplica pentru a rezolva probleme din lumea reala. Experienta din industrie m-a ajutat sa selectez informatiile relevante dintr-o perspectiva eminamente practica. In acelasi timp, interactiunea cu studentii imi confera o alta perspectiva, si de multe ori pot spune ca am invatat multe din ideile, experienta si energia lor.  In ceea ce priveste cercetarea, imi place pentru ca trebui sa fiu creativa, sa gandesc independent, sa fiu la curent cu ultimele dezvoltari si sa propun metode noi pentru rezolvarea problemelor existente. De asemenea, in mediul academic, prin participarea la conferinte sau la stagii de cercetare, ai intotdeauna posibilitatea sa lucrezi alaturi de specialisti si oameni talentati.
  5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Cursul este centrat pe viziunea computerizata, un domeniu multidisciplinar, care studiaza modul in care sistemele de calcul extrag informatii de nivel inalt din imagini/secvente video, si care, in final, ar putea sa emuleze functiile sistemului vizual uman. La ora actuala viziunea computerizata si invatarea profunda au aplicatii in din ce in ce mai multe domenii, si cred ca aceste cunostinte vor deveni necesare fiecarui absolvent al Facultatii de Informatica. Am observat, de asemenea, si un interes din ce in ce mai pregnant al studentilor pentru acest domeniu.Nu in ultimul rand as mentiona pasiunea mea pentru acest domeniu si faptul ca tema cursului coincide cu preocuparile mele principale de cercetare

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

regulament PARTICIPA