';

Povesti de succes

Ioana Ciuciu

Lector universitar in cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Matematica si Informatica. Curs “Big Data Processing and Applications”
 • Categorie premiu:
  Big Data - 2018
 • Universitatea Babes-Bolyai
 • Cluj Napoca

Consider esentiala colaborarea dintre Universitate si Industrie in munca pe care o desfasor.
Ioana Ciuciu

 1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Cursul “Big Data Processing and Applications” a avut in principal impact asupra procesului de invatare al studentilor. In timpul acestui curs, studentii au folosit, in cadrul unei abordari de invatare informata de cercetare, tehnologii emergente din domeniul Big Data pentru a rezolva probleme reale propuse de industrie. Cursul a avut, de asemenea, impact stiintific, prin publicarea rezultatelor la conferinte stiintifice de renume.

  La nivel social, studentii au devenit constienti si responsabili de faptul ca pot contribui la bunastarea societatii prin solutiile propuse de ei.

 2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? Cursul a fost primit cu entuziasm de catre studenti. Tema cursului a atras in jur de 200 studenti in 3 ani.

  In ultimul an abordarea a fost diferita, accentul cazand pe participarea activa a studentilor la procesul de invatare. Am avut sase echipe de studenti care, in cadrul proiectului de semestru, au propus solutii apreciate atat la nivel didactic, cat si de catre partenerii nostri din industria IT

 3. Cum te-a influentat acest premiu? Bursa ANIS a oferit vizibilitate muncii mele, fiind singura bursa acordata pe domeniul Big Data la nivel de tara, la prima editie. Aprecierea pe care am primit-o pentru munca cu studentii este extraordinar de motivanta pentru a merge mai departe cu ideea de inovare la nivel de predare – invatare.
 4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Cred ca mi se potriveste cel mai bine rolul pe care il am in Universitate. Munca de cercetare si lucrul cu studentii au venit in mod natural inca din perioada doctoratului, apoi in timpul stagiilor postdoctorale efectuate in strainatate si in prezent in cadrul UBB Cluj. Totusi, munca mea in Universitate se caracterizeaza printr-o continua colaborare cu diversi parteneri industriali, atat la nivel de cercetare cat si in activitatea didactica. Consider esentiala colaborarea dintre Universitate si Industrie in munca pe care o desfasor.
 5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Experienta mea, precum si dorinta de a oferi studentilor posibilitatea de a fi parte activa a procesului de invatare-cercetare in domeniul emergent Big Data, m-au determinat sa aleg aceasta tema. Exista la ora actuala o mare nevoie de professionisti in domeniul Big Data Engineering/ Data Science, si sper ca acest curs sa poata contribui in acest sens.

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

regulament PARTICIPA