';

Povesti de succes

Ioana-Maria Culic

Asistent Universitar - Facultatea de Automatica si Calculatoare - Universitatea Politehnica Bucuresti. Laborator "Sisteme de operare (limba franceza)"
  • Categorie premiu:
    Cybersecurity - 2020
  • Universitatea Politehnica Bucuresti
  • Bucuresti

Studentii au fost foarte atrasi de ideea de a aplica notiunile predate in cadrul unui joc, care mai departe a dus la dezvoltarea unui proiect palpabil”
Ioana-Maria Culic

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Scopul cursului este de a prezenta concepte de sisteme de operare din perspectiva securitatii si cu aplicabilitate in domeniul embedded. Astfel, in urma cursului, studentii au realizat proiecte palpabile, iar cei pasionati de acest domeniu chiar au adus contributii la Tock, sistemul de operare open source folosit. Contributiile lor sunt folosite in industrie de firme care folosesc TockOS in implementarile lor.
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? Studentii au fost incântati sa invete un limbaj de programare nou (Rust) si un sistem de operare foarte modern. Au fost foarte atrasi de ideea de a aplica notiunile predate in cadrul unui joc, care mai departe a dus la dezvoltarea unui proiect palpabil. Studentii au aratat un interes crescut in a intelege componentele unui sistem de operare si au fost uimiti de impactul pe care programele dezvoltate de ei il au asupra sistemului, din punct de vedere al securitatii si a costurilor.
  3. Cum te-a influentat aceasta recunoastere? Aceasta sponsorizare a confirmat importanta de a inova un curs care se bazeaza pe niste paradigme clasice, dezvoltate cu mult timp in urma, si m-a impulsionat sa continui dezvoltarea si aducerea la zi a acestuia. Bursa imi permite sa investesc in achizitionarea de componente hardware si sa implementez diferite abordari ale jocului oferit ca suport de laborator.
  4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Mereu am avut o inclinatie spre educatie si spre a transmite mai departe cunostintele pe care le am. Inca din timpul studentiei am organizat diverse evenimente educationale, precum sesiuni de workshop si scoli de vara. Fiind implicata in multe activitati educationale sprijinite de universitate, continuarea cu o cariera academica a venit natural.
  5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? In facultate am fost pasionata de domeniul sistemelor de operare, iar teza mea de doctorat se axeaza pe securitatea dispozitivelor embedded la nivelul sistemului de operare. Pornind de la aceasta experienta si de interesul crescut din partea studentilor spre domeniul de securitate, am decis aceasta abordare pentru a face materia mai atractiva.

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

Regulament PARTICIPA