';

Povesti de succes

Iulia-Cristina STANICA

Asistent universitar, Facultatea Inginerie in Limbi Straine - Universitatea Politehnica din Bucuresti Curs "Realitate virtuala si augmentata"
  • Categorie premiu:
    Health Tech - 2021
  • Universitatea Politehnica - Bucuresti
  • Bucuresti

am imbinat doua domenii de activitate foarte importante pentru societatea actuala, pe de o parte medicina, si, pe de alta parte, tehnologiile inovative, puse in slujba imbunatatirii calitatii vietii.”

Iulia-Cristina STANICA

  • Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat?

Cursul este nou introdus in anul universitar 2021-2022, astfel incat voi vorbi putin despre impactul pe care cred ca il va avea in viitor. Se abordeaza teme legate de tratarea fobiilor, anxietatii, dependentelor, recuperarea neuro-motorie, simulari ale procedurilor de stimulare electrica transcraniana. In plus, studentii isi doresc sa aprofundeze subiectele invatate, 6 dintre ei optand deja pentru teme de licenta cu realitate virtuala aplicata in domeniul HealthTech. Imi doresc ca ei sa continue cu acest domeniu si la master si de ce nu, in proiecte de cercetare.

  • Cum a fost primit cursul de catre studenti?

Studentii au avut optiunea de a alege disciplina Realitate Virtuala si Augmentata dintr-un grup de 3 discipline optionale, astfel incat subiectul i-a atras inca de la inceput. Dupa aproximativ 6 saptamani de sedinte de laborator si proiect, feedback-ul este unul foarte bun. Studentii aveau unele cunostinte de baza de Unity si acum le pot aprofunda si aplica in domeniul HealthTech cu RV. Fiind un domeniu de viitor, entuziasmul lor a fost unul mare pentru ca este singurul curs de acest gen de la ciclul de licenta din UPB.

  • Cum te-a influentat aceasta recunoastere?

Aceasta recunoastere a venit ca o incununare a muncii de peste 3 ani ca asistent, si de peste 5 ani de cercetare in domeniul HealthTech cu RV. Faptul ca asociatia ANIS acorda acest sprijin tinerilor din invatamantul superior reprezinta un imbold ca ei sa continue in aceasta cariera, desi salariile din invatamant sunt foarte mici.

  • Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata?

Inca din liceu am fost mereu dornica de a-i ajuta pe ceilalti, a explica, a-mi impartasi cunostintele. Am avut intotdeauna o motivatie intrinseca de a-i face pe ceilalti sa invete si sa inteleaga materiile predate. In clasa a 12-a am avut prima experienta de profesor, la CN Gheorghe Lazar Bucuresti, cand in “saptamana altfel” elevii luau locul profesorilor. Mai tarziu, in facultate, am urmat cele doua module psiho-pedagogice, ce au intarit pasiunea mea pentru predat. Desi pe parcurs au fost momente dificile (de exemplu lipsa motivarii financiare, pandemia, predatul online, lipsa interactiunii cu studentii), feedback-ul pozitiv primit in fiecare an de la studenti m-a facut sa continui.

  • Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului?

Inca din liceu am fost pasionata de domeniul medical, astfel incat am incercat sa il includ pe cat posibil in proiectele in care am fost implicata sau in activitatea de predare. Astfel, proiectul de licenta (Tratarea fobiilor folosind realitatea virtuala), cel de disertatie (Medii 3D de antrenament pentru nevazatori, dezvoltat in cadrul proiectului Sound of Vision), precum si cercetarea doctorala (sistemul INREX-VR cu scopul crearii unui context de antrenament pentru pacienti si terapeuti in domeniul neuroreabilitarii), sunt dovada inclinatiei mele catre aceasta tema. In plus, cursul este axat pe prezentarea a doua tehnologii inovative (realitatea virtuala si realitatea augmentata) cu mare impact si potential in domeniul medical (simulatoare chirurgicale, reabilitare, tratarea afectiunilor psihologice). Astfel, in acest curs am imbinat doua domenii de activitate foarte importante pentru societatea actuala, pe de o parte medicina, si, pe de alta parte, tehnologiile inovative, puse in slujba imbunatatirii calitatii vietii.

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

regulament PARTICIPA