';

Povesti de succes

Marius Gavrilescu

Lector universitar - Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi Curs "Invatare Automata"
  • Categorie premiu:
    Machine Learning - 2019
  • Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi - Iasi
  • Iasi

 Un cadru didactic universitar are o alta perspectiva, mult mai ampla si mai bine formata asupra generatiilor tinere”
Marius Gavrilescu

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Ne exprimam speranta ca am reusit sa trezim interesul studentilor pentru domeniul machine learning si sa le oferim un set de cunostinte si skill-uri de baza, care ulterior sa poata fi aprofundate si extinse in cariera actuala sau viitoare. In plan personal, elaborarea si sustinerea materialelor didactice a fost deosebit de utila pentru propriul proces de invatare si clarificare a notiunilor si metodologiei din domeniu
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? In general, feedback-ul studentilor a fost favorabil si implicarea la orele de curs si aplicatii a fost peste asteptari. Multi studenti au adresat intrebari inclusiv din afara materiei acoperite in cadrul disciplinei, in contextul in care unii se confrunta cu probleme de machine learning la serviciu si/sau intentioneaza ca, in cadrul studiilor de master, sa abordeze o tematica din domeniu la lucrarea de disertatie. Principalul obstacol intampinat a fost aparatul matematic uneori dificil, precum si problemele statistice, analitice si numerice pe care le presupun metodele de machine learning. Domeniul necesita gandire profunda, imaginatie, un nivel semnificativ de implicare si un interes pe care incercam in mod constant sa-l stimulam prin perfectionarea propriilor tehnici de predare si prin interactiunea cu studentii.
  3. Cum te-a influentat acest premiu? Premiul reprezinta o confirmare a faptului ca munca semnificativa depusa pentru aceasta disciplina a produs rezultate concrete si ca efortul si timpul personal merita investite in continuare pentru perfectionarea materialelor didactice, a tehnicilor de predare, precum si pentru incurajarea studentilor si sustinerea lor in cariera din domeniul IT pe care doresc sa o urmeze.
  4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Statutul de cadru didactic universitar ofera numeroase deschideri si oportunitati de colaborare, in special cu universitati/institute de cercetare/companii din tara si din afara tarii. Locul de munca este foarte stabil prin comparatie cu o pozitie intr-o companie privata. Un cadru didactic universitar are o alta perspectiva, mult mai ampla si mai bine formata asupra generatiilor tinere, avand numeoase ocazii de a forma si instrui aceste generatii si de a le ajuta sa se specializeze si sa se incadreze pe piata muncii. Nu in ultimul rand, programul de lucru, desi foarte incarcat, este mult mai flexibil decat in sectorul privat.
  5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Principalul considerent a fost importanta, intr-o continua crestere, a domeniului machine learning si potentialul pe care il ofera metodele aferente pentru clasificarea, analiza, prelucrarea si generarea unor date complexe din multiple domenii interdisciplinare. Domeniul este suficient de dificil cat sa impuna instruirea intr-un cadru organizat, cum este cel al unei facultati de profil.

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

Regulament PARTICIPA