';

Povesti de succes

Nicolae BOTEZATU

Lector universitar: Facultatea de Automatica si Calculatoare- Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi Curs "Calculatoare Incorporate"
  • Categorie premiu:
    Internet of Things - 2022
  • Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi - Iasi
  • Iasi

imi place sa impartasesc cunostinte, imi place interactiunea cu studentii, imi plac provocarile care apar cu fiecare generatie noua”

Nicolae BOTEZATU

  • Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat?

Cursul a intrat în al patrulea an de predare, inițial a fost destinat masteranzilor ce urmează programul de studii Calculatoare Încorporate, iar de anul trecut a fost introdus ca opțional și în programul de studii de masterat Securitatea Spațiului Cibernetic. În urma actualizării curriculare, prin alinierea componentelor teoretice și a experimentelor de laborator la stadiul actual al domeniului s-a urmărit construirea unei baze solide de cunoștințe pentru viitorii specialiști IT&C. 

  • Cum a fost primit cursul de catre studenti?

Cursul a fost primit bine de către masteranzi, pot spune că le-a stârnit interesul, indicatori primari fiind  gradul de implicare observat în timpul ședințelor de laborator, respectiv nivelul rezultatelor obținute la evaluări. De asemenea, am observat și o tendință de creștere a numărului de teme de disertație care au legătură, cel puțin parțial, cu domeniul. 

  • Cum te-a influentat aceasta recunoastere?

Acest premiu mă onorează și vine ca o recunoaște a implicării mele în procesul didactic, dar mai important vine ca o confirmare a importanței acestui curs pentru studenții din domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației.

  • Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata?

Îmi place ceea ce fac, îmi place că pot îmbina activitățile de cercetare cu cele didactice. Din pură curiozitate, mi-am început activitatea de predare la terminarea facultății, astfel descoperind că am înclinație spre aceasta – îmi place să împărtășesc cunoștințe, îmi place interacțiunea cu studenții, îmi plac provocările care apar cu fiecare nouă generație de studenți.

  • Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului?

Acest domeniu este unul de actualitate, aplicații și sisteme IoT sunt folosite pe scară largă în industrie, de unde și necesitatea de explorare a acestuia la nivel de programe de studiu din sfera CTI.
Personal, pentru mine reprezintă un domeniu atractiv deoarece se află într-o continuă dezvoltare, prezintă o sumedenie de provocări caracteristice și se regăsește la intersecția multor alte domenii consacrate, precum sisteme încorporate, comunicații de date, sisteme distribuite, securitate și AI/ML 

 

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

regulament PARTICIPA