';

Povesti de succes

Ovidiu Stan

Lector universitar - Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca. Curs "Securitate Digitala"
  • Categorie premiu:
    Cybersecurity - 2019
  • Universitatea Tehnica - Cluj Napoca
  • Cluj Napoca

Procesul educational se schimba, iar profesorul devine incet, incet un “antrenor” in acest proces educational”
Ovidiu Stan

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Nu este cazul. In Semestrul 2 al acestui an universitar este prima data cand este sustinut acest curs
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? Cursul de Securitate Digitala este un curs nou, optional, foarte bine primit – mai mult de 70% dintre studenti au ales sa il urmeze
  3. Cum te-a influentat acest premiu? Acest premiu reprezinta de fapt recunoasterea efortului depus din spatele catedrei in anii precedenti. Totodata, acesta ma mobilizeaza sa ma implic si mai mult in a-mi imbunatati modul prin care sa transmit abilitatile si competentele necesare studentilor mei pentru job-urile viitorului.
  4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Educatia este un drept fundamental al omului, indiferent de rasa, locul de nastere sau de convingerile religioase. Educatia inseamna o forma de invatare in care cunostintele, abilitatile si obiceiurile sunt transmise din generatie in generatie. Acest lucru l-am invatat in primul an cand am stat in spatele catedrei. De atunci mi-am dat seama ca asta vreau sa fac. Vreau sa am un rol activ in procesul de educatiei al tinerei generatii intr-un moment in care procesul educational se schimba, iar profesorul devine incet, incet un “antrenor” in acest proces educational.
  5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? „Internet of Things” (IoT) este o tehnologie emergenta care schimba lumea noastra cu produsele sale inovatoare, cum ar fi „casele inteligente”, „vehiculele autonome”, dispozitivele „wearables”, etc. Acest curs nou isi propune sa introduca conceptul de IoT si impactul acestuia asupra vietii noastre de zi cu zi, sa inteleaga arhitectura si componentele IoT si sa abordeze provocarile si solutiile implementarii IoT in viata reala. In plus, securitatea digitala este o problema critica de proiectare a sistemului IoT. De la acest curs, studentii vor constientiza problemele de cyber-securitate ridicate de IoT si vor dobandi cunostinte despre tehnicile de securitate aferente. Deasemenea, studentii vor castiga experiente practice despre construirea dispozitivelor IoT si implementarea tehnicilor de securitate prin proiecte de echipa si vor utiliza ultimele tehnologii existente.

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

Regulament PARTICIPA