';

Povesti de succes

Paul Irofti

Lector Universitar - Facultatea de Matematica si Informatica - Universitatea Bucuresti Curs "Sisteme de operare: proiectare si securitate"
  • Categorie premiu:
    Cybersecurity - 2020
  • Universitatea Bucuresti
  • Bucuresti

Consider bursele ANIS a fi foarte importante pentru mediul universitar pentru ca promovează aspectul didactic al carierei noastre un lucru foarte rar luat în considerare si, din ce cunosc eu, unic!
Paul Irofti

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Cursul „Sisteme de operare: proiectare si securitate” a avut la baza studiul unor articole stiintifice actuale care au fost dezbatute si extinse in cadrul orelor, alaturi de prezentarea unor teme din aceste articole de catre echipe mici de studenti si dezbaterea cu restul clasei sub indrumarea mea. Pe langa aducerea la nivel curent in domeniul sistemelor de operare, impactul avut asupra studentilor a fost deschiderea apetitului spre cercetare si indeletnicirea parcurgerii independente a literaturii academice.
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? Cred ca la inceput a fost privit cu scepticism si un pic de indoiala datorita lucrului direct cu articole stiintifice cu un nivel tehnic foarte ridicat. Dar dupa primele cursuri, au inceput sa inteleaga modul general de analiza si parcurgere a articolelor de cercetare si s-au format rapid grupuri care raspundeau la intrebari, puneau intrebari dificile, analizau independent sectiuni din articole si veneau cu exercitii rezolvate sau prezentari la curs. Pe parcurs si la finalul semestrului parerile primite de la studenti au fost foarte bune ceea ce mi-a confirmat sentimentul meu de confort si dialog in timpul orelor cu toate ca au avut loc online datorita contextului actual.
  3. Cum te-a influentat aceasta recunoastere? Consider bursele ANIS a fi foarte importante pentru mediul universitar pentru ca promoveaza aspectul didactic al carierei noastre un lucru foarte rar luat in considerare si, din ce cunosc eu, unic! Din acest motiv am fost emotionat cand am aplicat si foarte incantat cand am primit raspunsul pozitiv din partea ANIS. Avand in vedere concurenta si componenta comisiei de concurs, il consider cu atat mai pretios. Obiectiv, bursa ma ajuta nu numai financiar, dar si in cariera, fiindu-mi de folos pentru promovare, aplicarea la alte granturi sau premii cat si ca prestigiu in CV.
  4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Am inceput cariera in mediul privat timp de 6 ani, dupa care am lucrat drept consultant timp de 10 ani pentru companii si start-up-uri din strainatate pana sa ma asez exclusiv in mediul universitar. De departe cel mai provocator si plin de satisfactii mi s-a parut lucrul la catedra. Incepand cu cercetarea, unde cautam si aducem rezultate noi legate de tot ce ne inconjoara, si continuand cu actul didactic unde incerc sa diseminam sau macar sa insuflam cat mai mult din acest entuziasm studentilor. In particular cursul pentru care am primit bursa ANIS a imbinat aproape perfect cele doua aspecte.
  5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Experienta de peste 12 ani in OpenBSD, un proiect mare open-source de renume international in domeniul sistemelor de operare si al securitatii mi-a creat dorinta de a prezenta multe din domeniu studentilor de la masterul de cercetare „Securitate si Logica Aplicata”.

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

regulament PARTICIPA