';
Povesti de succes
Sergiu Nisioi
Asistent universitar- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti. Laborator "Retele de calculatoare"- Categorie premiu:
Cybersecurity - 2019 - Universitatea Bucuresti
- Bucuresti
Consider ca ar fi ideal sa existe o colaborare oficiala intre industrie si universitati”
Sergiu Nisioi
- Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Nu as putea spune cu certitudine ce impact a avut asupra studentilor laboratorul pe care l-am tinut. Am incercat pe cat cu putinta sa structurez materialele pentru ca ei sa dobandeasca cunostinte practice legate de retelele de calculatoare, dar si pentru a le forma intr-o anumita masura atitudinea critica fata de cod, tehnologie si felul in care securitatea si metodele de hacking pot influenta politicul si socialul.
- Cum a fost primit cursul de catre studenti? Din ce am discutat cu ei, majoritatea au fost multumiti, lucru care a fost vizibil si in evaluarile interne ale facultatii. Cred ca in continuare mai sunt lucruri de imbunatatit, dar in acelasi timp studentii pot contribui chiar din timpul semestrului la materialele pe care le actualizez constant pe git.
- Cum te-a influentat acest premiu? M-am bucurat enorm si m-a incurajat sa continui in directia asta. In acelasi timp nu pot sa nu observ lipsa si necesitatea unui premiu similar adresat profesorilor din domenii umaniste care formeaza excelenti graficieni, lingvisti, sociologi, persoane poliglote sau psihologi, care apoi devin oameni cheie in industria de software si servicii. Fara ei, trebuie sa fim constienti ca aceasta industrie nu ar exista.
- Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? Eu lucrez de peste 8 ani in industrie si cred ca intr-o buna masura activitatea din universitate ma ajuta foarte mult in cadrul companiei prin faptul ca ma mentin la curent cu zona de cercetare, dar si prin energia pozitiva pe care o transmit studentii. Si viceversa, activitatea din companie ma ajuta sa structurez materia si sa ghidez studentii cu privire la cele mai bune practici din industrie. Consider ca ar fi ideal sa existe o colaborare oficiala intre industrie si universitati – pe de o parte una care sa permita studentilor angajati finalizarea studiilor ca parte din programul de munca si pe de alta parte, una care sa permita angajatilor transferul de cunostinte catre studenti.
- Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Cred ca sunt mai multe motive, dintre acestea as putea mentiona pasiunea pentru securitatea cibernetica si dorinta de a preda aspecte de programare care mi-au fost esentiale in ultimii cinci ani de dezvoltare software si cercetare.