';

Povesti de succes

Vlad Georgescu

Lector universitar - Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei - Bucuresti Curs “Senzori si circuite de conditionare a semnalelor”
  • Categorie premiu:
    Internet of Things - 2019
  • Universitatea Politehnica Bucuresti
  • Bucuresti

Consider ca mediul academic si mediul privat trebuie sa se afle in foarte stransa colaborare, astfel incat vad aceste cariere ca facand parte din acelasi intreg.
Vlad Georgescu

  1. Ce impact a avut cursul in anul universitar incheiat? Cursul se adreseaza unui numar de aproximativ 150 studenti de anul III, semestrul noi si a fost primit pozitiv. Ne-am propus realizarea unui curs orientat spre partea practica. Scopul cursului este ca studentul sa inteleaga functionarea de ansamblu a unui sistem de tip IoT, a principiilor de functionare si apoi alegerea, combinarea si implementarea solutiilor optime, dintre cele existente.
  2. Cum a fost primit cursul de catre studenti? Prezentarea unei tehnologii moderne, aflate chiar acum in dezvoltare si cristalizare si combinatia dintre hardware si software, creeaza un interes destul de ridicat in randul studentilor.
  3. Cum te-a influentat acest premiu? M-a impulsionat sa continui munca inceputa, de creare a unei echipe tinere in jurul acestui proiect, echipa care sa aiba la dispozitie resurse cu care sa poata genera solutii tehnice in domeniul IoT, solutii relevante pentru mediul industrial si pentru viitorul apropiat
  4. Ce te-a determinat sa ramai la catedra si sa nu urmezi o cariera intr-o companie privata? De fapt le fac pe amandoua, avand si o companie care se ocupa cu acelasi domeniu ca al cursului: sisteme IoT si automatizari industriale. Eu consider ca mediul academic si mediul privat trebuie sa se afle in foarte stransa colaborare, astfel incat vad aceste cariere ca facand parte din acelasi intreg. Doar asa cred ca cercetarea din mediul academic se poate orienta spre probleme reale ale industriei si mediului privat, generand astfel solutii si tehnologii relevante.
  5. Ce te-a determine sa alegi aceasta tema a cursului? Intreaga mea specializare, facultate, master, doctorat a avut aceasta tematica, a sistemelor de achizitie de date. De asemenea, activitatea in mediul privat este legata tot de acest domeniu. Astfel, a fost natural ca subiectele si ideile pe care doresc sa le transmit studentilor sa provina din zona la care ma pricep cel mai bine si in care am o experienta continua.

Esti urmatorul castigator
al Burselor ANIS?

Regulament PARTICIPA