ANIS MeetUP: Cyber crisis table top exercise, 5/05/2022, online

Pe 5 mai, de la ora 16:00, vă invităm la un nou ANIS MeetUp: Cyber crisis table top exercise – de ce este nevoie de exersarea unei situații de atac cibernetic? Reziliență și reacție în cazul atacurilor cibernetice, identificarea vulnerabilităților, first-response în situații de criză.  

În ultimii ani, organizatii mici și mari din toate sectoarele de activitate au fost vizate în mod continuu de atacuri cibernetice, aspect care mai devreme sau mai tarziu a avut un impact pe mai multe paliere: financiar, operational, reputational și legal. Este unanim recunoscut în cadrul specialistilor în securitate cibernetică faptul că un atac cibernetic de succes va avea loc cu o probabilitate aproape unitară și că diferența în ceea ce privește rezultatul holistic al acestuia este dată de pregătirea echipelor de răspuns la incidente majore sau la crize.

Testarea capacității de răspuns la crize, de tip table-top, presupune identificarea unor scenarii de risc major și a gap-urilor existente în procedurile de identificare, escaladarea, comunicarea sau reacția propriu-zisă la aceste evenimente, dar și implicarea factorilor decizionali ai organizației la acest demers, pe lângă componenta operațională care pregatește pașii tehnici de răspuns.

Pentru inregistrare, vă rugăm să ne scrieti un email la alina.calistru@anis.ro, in care sa mentionati numele participantului, compania și functia.

Seminarul este destinat doar membrilor ANIS.