ANIS Meetup: Dialog Social 101. Focus: România – 29 februarie, ora 16:00 – ONLINE

ANIS, în colaborare cu Confederația Patronală Concordia, vă invită la un nou ANIS MeetUp – Dialog Social 101. Focus: România pentru a înțelege mai bine impactul Legii Dialogului Social asupra mediului de afaceri din industria IT din România.

Vă așteptăm la o discuție interactivă pentru a explora mai în profunzime Legea Dialogului Social,  cadru legal ce reglementează negocierile  colective și dialogul social tripartit – consultarea între angajatori, angajați și autorități publice.
Scopul nostru principal este să va oferim instrumentele și cunoștințele necesare pentru o abordare strategică și informată a dialogului social în companii și o perspectivă asupra situației la nivel de sector, astfel încât să puteți evita potențialele conflicte și să construiți relații de muncă solide.

AGENDA:

  1. Introducere în relațiile industriale. Relevanța pentru mediul de afaceri.
    Discuție despre importanța dialogului social în mediul de afaceri și modul în care acesta afectează companiile din industria IT.
  1. Context european și evoluție națională
    Analiză a contextului european în ceea ce privește dialogul social și evoluția temei în România.
  1. Principalele prevederi ale cadrului legislativ actual – Legea 367/2022
    Prezentare a principalelor dispoziții ale Legii Dialogului Social, inclusiv schimbările aduse de Legea 367/2022 în 2023 și modul în care acestea afectează mediul de afaceri din IT.
  1. Q&A (Întrebări și răspunsuri)

Participa:
Reprezentanți ai companiilor din sectorul IT interesate de aspectele legate de dialogul social și negocieri colective.

👉 Pentru inregistrare, va rugam sa ne scrieti un email la dana.belciu@anis.ro, in care sa mentionati numele participantului, compania și functia.

Seminarul este destinat doar membrilor ANIS.