Dezbatere SMART-Edu: Securitatea cibernetica, protectia datelor, siguranta online si etica IT in educatia din Romania – 14/12/2020, online

Luni, 14 decembrie, incepand cu ora 18:00, va invitam la o dezbatere pentru a discuta propunerile grupului de lucru pentru Capitolul Securitate cibernetica, protectia datelor, siguranta online si etica IT din cadrul STRATEGIEI PRIVIND DIGITALIZAREA EDUCATIEI DIN ROMANIA 2021-2027.

Distantarea fizica impusa de pandemia generata de COVID-19 a accelerat nevoia de transformare digitala a modului in care se desfasoara procesul de educatie in Romania. Aceasta reprezinta o oportunitate de a schimba la nivel fundamental accesul la platformele educationale si de colaborare profesori-elevi, dar si de a implementa un proces de invatare modern, eficient, atractiv pentru era post-pandemica. Totodata, transformarea digitala a educatiei poate fi o provocare in privinta sigurantei datelor.

Ministerului Educatiei si Cercetarii a lasat in consultare publica Strategia privind digitalizarea educatiei din Romania 2021 – 2027 (SMART-Edu), ce include un capitol privind Securitate cibernetica, protectia datelor, siguranta online si etica IT. Grupul de lucru este condus de Alexandra Tamas, Public Affairs Manager ANIS.

Pentru conectarea la acest eveniment va rog sa completati formularul de inscriere.

Evenimentul va avea loc online, iar detaliile de conectare vor fi trimise pe email persoanelor inregistrate.